Инвест

Избор на инвестиционна локация

Решението на ключовият проблем с избора на най-добра инвестиционна локация е тук

Картинка на блог статията

За всеки инвеститор в недвижими имоти с цел отдаването им под наем изборът на възможно най-добрата локация винаги е бил най-важен.

Не е случаен изразът: Локация, локация локация.

Има купища образователни ресурси, чрез които всеки може да се научи кои са основните критерии за определяне на най-добра локация, когато става въпрос за избор на жилищни, ваканционни, логистични и бизнес имоти.

Буквално за всички финансови и не финансови пазари има създадено необятно количество образователни ресурси, публично налични информационни бази данни и инвестиционни платформи.

Само за пазара на земеделски земи в България няма създадено нищо полезно, което да е публично достъпно за масовият индивидуален инвеститор.

Защо ли?

Защо досега никой не е създал образователни ресурси за обучение как индивидуално да инвестираме в земеделски земи?

Защо досега никой не е създал прилична база данни с информация за земеделските земи, чрез която всеки лесно да търси и намира нужната му информация, която да анализира и на тази база да може да взема качествени инвестиционни решения?

Ясно е, че само големите играчи на пазара на земеделски земи са имали интерес от този всеобхватен вакуум?

Информационно-инвестиционна платформа landlord.bg е с амбициите да бъде първата лястовичка която да извести, че е дошло времето информационният монопол пазен от големите играчи да падне и инвестиционната парадигма на пазара на земеделски земи да се промени в полза на дребните индивидуални инвеститори.

Всеки който инвестира в недвижими имоти търси следните 3 неща:

  • Най-добър имот;

  • Най-добра покупна цена;

  • Най-добър наемател.

Ако успеем да купим евтино много добра земеделска земя, но не намерим добър наемател който да я обработва, ще се окаже че сме направили лоша инвестиция.

Поради това търсенето и намирането на добри наематели е най-важното нещо, ако искаме да инвестираме успешно в земеделски земи.

Всеки инвеститор в недвижими имоти иска да има качествени, с висока платежна способност дългосрочни наематели. Проблема е, че много качествени недвижими имоти се борят за малко качествени наематели.

На пазара на земеделски имоти ситуацията е много, много по-добра, без това да е масово оценено.

Има стотици прекрасни арендатори желаещи да наемат за обработка колкото се може повече земеделски земи.

Проблемът как да се открият и оценят адекватно те вече лесно се решава с информационно-инвестиционната платформа за земеделски земи landlord.bg.

След това пред индивидуалният инвеститор в земеделска земя остава да реши далеч по-лесната задача. Да търси, открие и купи на добра цена качествена земеделска земя в землищата където подбраните добри арендатори развиват бизнеса си и да им я отдадете дългосрочно под наем.